Έναν αιώνα κοντά σας
1923
Στην οδό Ξενοκράτους 19 στο υπόγειο μίας διώροφης μονοκατοικίας, άνοιξε ένα κρασοπουλειό, παγοπωλείο και καρβουνιάρικο ο παππούς Κώστας Φιλίππου.
1935
Κέρδισε το χρυσό βραβείο για την παραγωγή την κρασιού.
1936
Η πώληση του κρασιού άρχισε να συνοδεύεται με μεζεδάκια που έφτιαχνε η γυναίκα του.
1950
Ανέλαβε το εστιατόριο ο γιος του Κώστα, ο Γιάννης.
1968
Στη θέση της μονοκατοικίας χτίστηκε πολυκατοικία όπου στο ισόγειο της βρίσκεται μέχρι και σήμερα το εστιατόριο Φιλίππου.
1995
Ανέλαβε η Τρίτη γενιά που εκπροσωπείται από τον εγγονό Κώστα και την γυναίκα του Πατρίσια.
“Το εστιατόριο Φιλίππου, με ανοιχτή κουζίνα από το 1968, (πρωτοποριακό για την τότε εποχή) συμβολίζει την ειλικρίνεια και την εμπιστοσύνη σε αυτό που δημιουργούμε καθημερινά όλα αυτά τα χρόνια. Το εστιατόριο είναι διαχρονικό στέκι πολλών διάσημων και μη από τον καλλιτεχνικό, πολιτικό και επιχειρηματικό κλάδο, ανθρώπων που έχουν αφήσει το στίγμα τους στη σύγχρονη ελληνική ιστορία.”
Ελληνικές γεύσεις
“Η κουζίνα της Ελλάδας διαμορφώθηκε με τα ήθη και τα έθιμα κάθε περιοχής. Κάθε εκδήλωση της ελληνικής ζωής είναι συνδεδεμένη με το τραπέζι. Στις λύπες, στις χαρές, στους κόπους συμμετέχουν όλοι. Οικογένεια, συγγενείς και φίλοι απολαμβάνουν τις παραδοσιακές ελληνικές συνταγές που έχουν διατηρηθεί από τη γιαγιά και τον παππού με τις καθαρές γεύσεις, τη νοστιμιά και τα οφέλη τους από τη χρήση των αγνών υλικών. Τα γεμιστά, η τυρόπιτα, η σπανακόπιτα, η φασολάδα, το παστίτσιο, ο μουσακάς, το αρνάκι φρικασέ κι άλλα πολλά πασίγνωστα πιάτα θα τα βρείτε στο εστιατόριό μας που τα μεταφέρουμε γενιά με γενιά, ίδια όπως ήταν από τότε.”
ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ
Ώρες Λειτουργίας
Δευτέρα – Παρασκευή | 12.30 – 17.00 / 19.30 – 24.00 | |
Σάββατο | 12.30 – 17.00 | |
Κυριακή – Αργίες | Κλειστά |
Διεύθυνση
Ξενοκράτους 19, 106 75
Κολωνάκι, Αθήνα